środa, 24 czerwca 2015

Blog Kulinarny Angie - Roladki z łososia.

Składniki:
  • 400 g wędzonego łososia
  • 4 liście sałaty 
  • 2 liście cykorii
  • 2 liście innej sałaty
  • 2 plastry mozzarelli
  • sezam
  • maliny
  • słodka papryka
  • mięta
Na stole rozłóż dwa lub trzy arkusze folii i umieść na nich płaty łososia tak, żeby razem tworzyły
prostokąt. Teraz umieść liście sałaty (umyte i wysuszone), a następnie plastry mozzarelli. Przypraw szczyptą soli i pieprzu, i zawiń wszystko w rulonik podobny kształtem do cukierka. Przyrządzonego łososia odstaw na kilka godzin do lodówki.Wyjmij go, gdy będzie już schłodzony.

Weź talerz i umieść na nim nasiona sezamu. Następnie delikatnie odwiń folię z łososia i o panieruj w przygotowanym sezamie. Gdy ryba będzie już w panierce delikatnie pokrój na średniej wielkości kawałki ostrym nożem i umieść je na talerzu. A teraz nadszedł czas na dekoracyjną część. Maliny przekrój w połowie i wraz z miętą, i słodką papryką przyozdób danie.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy