- 400 g wędzonego łososia
- 4 liście sałaty
- 2 liście cykorii
- 2 liście innej sałaty
- 2 plastry mozzarelli
- sezam
- maliny
- słodka papryka
- mięta
prostokąt. Teraz umieść liście sałaty (umyte i wysuszone), a następnie plastry mozzarelli. Przypraw szczyptą soli i pieprzu, i zawiń wszystko w rulonik podobny kształtem do cukierka. Przyrządzonego łososia odstaw na kilka godzin do lodówki.Wyjmij go, gdy będzie już schłodzony. Weź talerz i umieść na nim nasiona sezamu. Następnie delikatnie odwiń folię z łososia i o panieruj w przygotowanym sezamie. Gdy ryba będzie już w panierce delikatnie pokrój na średniej wielkości kawałki ostrym nożem i umieść je na talerzu. A teraz nadszedł czas na dekoracyjną część. Maliny przekrój w połowie i wraz z miętą, i słodką papryką przyozdób danie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz