sobota, 27 czerwca 2015

Blog Kulinarny Angie - Kanapki.


Składniki do kanapki w śródziemnomorskim stylu:
  • 2. kromki chleba pszennego
  • 2. kromki chleba białego - zwykłego
  • 2. kromki chleba czerwonego
  • 2. puszki tuńczyka naturalnego (zwykłego)
  • 100g jogurtu greckiego
  • 1 czerwony pomidor
  • 2 liście sałaty
  • szczypiorek









Składniki do kanapki z szynką:


  • 2. kromki chleba pszennego 
  •  2. kromki chleba białego - zwykłego
  •  2. kromki chleba czerwonego
  • 150g twarożku
  • 200g szynki
  • sól
  • mięta
 
W misce wymieszaj w równych ilościach tuńczyka z jogurtem greckim, a następnie dodaj trochę   szczypiorku. Wytnij foremką do ciasteczek kształt, np. serca z kromek chleba, później kromkę chleba pszennego posmaruj przygotowanym tuńczykiem z jogurtem. Przykryj to chlebem białym i nałóż na niego liść sałaty, plaster pomidora oraz znów trochę tuńczyka. Na całość nałóż chleb czerwony.




Mus do drugiej kanapki składa się z szynki, twarogu, szczypty soli i mięty. Postępuj tak jak w
przypadku pierwszej kanapki, czyli na wyciętą kromkę chleba pszennego nałóż mus, przykryj kromką chleba białego, a następnie dodaj liść sałaty, plaster pomidora oraz mus. Całość przykryj chlebem czerwonym.







A tak wygląda efekt końcowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy