niedziela, 12 lipca 2015

Blog Kulinarny Angie - Tulipany z niespodzianką.


Składniki:
  • 10 / 15 pomidorków koktajlowych
  • 300g twarogu
  • świeża, umyta i posiekana bazylia
  • garść czarnych oliwek (jeśli nie lubicie oliwek możecie je pominąć lub dać, np. szczypiorek)
  • sól
  • pieprz

Zacznij od nacięcia na krzyż pomidorków z dołu w celu pozbycia się pesteczek. Dobrze posiekaj bazylię i zmieszaj ją z twarogiem, odrobiną soli i pieprzem. Następnie delikatnie, tak by nie uszkodzić pomidorków, nafaszeruj je przygotowanym twarogiem. Kolejnym krokiem jest wykonanie małego otworu nożem w pomidorze, tak by zmieściła się w nim gruba łodyga szczypiorku. Na koniec udekoruj każdy tulipan oliwką.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Obserwatorzy